Македонски орешник - правен по старата рецепта на леля от Тетово

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Македонски орешник - правен по старата рецепта на леля от Тетово
Македонски орешник - правен по старата рецепта на леля от Тетово
admin
Добавена от: admin
28951
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 гр. орехи
1 кг брашно
500 гр. масло
1/2 кубче мая


Този стара рецепта научих от леля в Тетово и толкова вкусна, че всички ще си оближат пръстите!

От брашното, маята и достатъчно количество хладка вода се меси средно твърдо тесто. Разделя се на 12 топки. Всяка топка се разточва на кръгла кора и се пекат на плота на печка на дърва. Може да ги изпечете и в обикновена тава, ако нямате такава екстра.

Всяка кора се пече само от едната страна.

Изпечените кори се увиват в чаршаф и найлон.

Отделно в тенджерка се слагат 500 мл хладка вода и всяка кора се потапя във водата.

Една кора поставяме цяла в тавата, а другите две се късат на парчета. Процедурата се повтаря, докато се похарчат всички кори.

Докато се редят, всяка кора се пръска с разтопено масло (може и олио) и орехи. Орешникът се пече 45 минути на 150 градуса, докато хубаво се зачерви.

Става страхотен, гаранция!
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft