Този стара рецепта научих от леля в Тетово и толкова вкусна, че всички ще си оближат пръстите!
От брашното, маята и достатъчно количество хладка вода се меси средно твърдо тесто. Разделя се на 12 топки. Всяка топка се разточва на кръгла кора и се пекат на плота на печка на дърва. Може да ги изпечете и в обикновена тава, ако нямате такава екстра.
Всяка кора се пече само от едната страна.
Изпечените кори се увиват в чаршаф и найлон.
Отделно в тенджерка се слагат 500 мл хладка вода и всяка кора се потапя във водата.
Една кора поставяме цяла в тавата, а другите две се късат на парчета. Процедурата се повтаря, докато се похарчат всички кори.
Докато се редят, всяка кора се пръска с разтопено масло (може и олио) и орехи. Орешникът се пече 45 минути на 150 градуса, докато хубаво се зачерви.
Става страхотен, гаранция!