предварително приготвен ориз за суши
1/2 от малък сладък картоф, обелен и нарязан на ивици като за пържене
зехтин
3/4 чаша овкусен сухар (хлебни трохи)
1 червена чушка, нарязана на ивици
4 листа кори Нори
сос Шрирача (вид тайландски лют сос)
Задушете картофените резени в малък тиган, докато омекнат. Извадете ги, отцедете и охладете до стайна температура.
Нагрейте зехтин в малък дълбок тиган. Добавете хлебните трохи и ги запържете до златисто-кафяво. Добавете сладките картофи – шепа по шепа, като разтръсквате тигана, докато картофите се покрият добре от трохите. Оставете настрана картофените резени и излишните трохи.
Разпределете около 2/3-3/4 чаша ориз върху приготвена подложка за суши. Притиснете кора Нори върху ориза. На около една трета откъм долната част на кората добавете няколко ивици от картофите с трохите и няколко ивици червена чушка. Навийте кората откъм дъното, като притискате добре по краищата. Навийте рулце.
Нарежете и подредете сушито. Поръсете с останалите трохи и няколко капки лют сос.