Малинова торта с шоколадови блатове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Малинова торта с шоколадови блатове
Малинова торта с шоколадови блатове
admin
Добавена от: admin
32827
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за блатовете:
1⅔ ч. ч. брашно
1 ч. л. какао
1 ч. ч. захар
1 ч. л. сода бикарбонат
¼ ч. л. сол
1 ч. ч. стопено масло или олио
200 г кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. червена сладкарска боя
1 ч. л. ябълков оцет
1 ч. л. ванилова есенция

за крема:
500 г обезсолено сирене, тип дунавия
1 ч. ч. пудра захар
400 г заквасена сметана
1 ч. ч. (замразени) малини или боровинки

за гарниране:
200 мл подсладена сметана
200 г заквасена сметана
3 с. л. пудра захар

Смесва се пресятото брашно с какаото, захарта, содата и солта.
Разбиват се яйцата с олиото, киселото мляко, боята, оцета и ванилията. Добавя се брашнената смес и се разбърква, докато се получи гладко тесто. Сипва се във форма с диаметър 24 см., застлана с хартия за печене и се пече на 180° С около 30 мин.
Изпеченият блат се изважда от формата и се оставя да изстине напълно. Разрязва се хоризонтално на 2 или 3 слоя.
Разбива се обезсоленото сирене със заквасената сметана, захарта и размразените малини. С получения крем се съединяват слоевете на тортата и се намазва отгоре и отстрани.
Разбиват се заедно двата вида сметана и захарта. Тортата се доукрасява с разбитата сметана. Вместо да се нареже на парчета, от тортата могат да се направят топки с лъжица за сладолед.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft