
Кипнете 250 мл вода с кравето масло и солта. Наведнъж прибавете цялото брашно и бъркайте, докато се образува топка тесто и дъното на тенджерата се покрие с бял налеп. Сложете тестото в купа и прибавете към него 1 яйце. Малко изстудете. Едно след друго прибавете останалите яйца, докато тестото не заблести.
Поставете тестото в сладкарски шприц. Застелете тавата с хартия за печене и оформете 12 розички или гъсенички. Печете ги 15-20 мин при температура 220С. Разрежете еклерите хоризонтално на половинки, докато са още топли.
Накиснете желатина. Смесете киселото мляко, настърганата кора и сока от лимона. Изстискайте желатина и го смесете с киселото мляко. Щом то започне да се сгъстява, разбийте сметаната и я добавете. Напълнете сладкарски шприц с крема и разпределете върху долните части на сладкишите. Покрийте с къпини и украсете с останалия крем. Покрийте с горните части на еклерите. Охладете 60 мин и поръсете с пудра захар.