Кипнете 250 мл вода с кравето масло и солта. Наведнъж прибавете цялото брашно и бъркайте, докато се образува топка тесто и дъното на тенджерата се покрие с бял налеп. Сложете тестото в купа и прибавете към него 1 яйце. Малко изстудете. Едно след друго прибавете останалите яйца, докато тестото не заблести.
Поставете тестото в сладкарски шприц. Застелете тавата с хартия за печене и оформете 12 розички или гъсенички. Печете ги 15-20 мин при температура 220С. Разрежете еклерите хоризонтално на половинки, докато са още топли.
Накиснете желатина. Смесете киселото мляко, настърганата кора и сока от лимона. Изстискайте желатина и го смесете с киселото мляко. Щом то започне да се сгъстява, разбийте сметаната и я добавете. Напълнете сладкарски шприц с крема и разпределете върху долните части на сладкишите. Покрийте с къпини и украсете с останалия крем. Покрийте с горните части на еклерите. Охладете 60 мин и поръсете с пудра захар.
Малинови еклери
9 Септември 2012
8192
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари