Малинови целувки

вход през zajenata.bg
Малинови целувки
admin
Добавена от: admin
8600
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 белтъка
75 грама пудра захар
½ супена лъжица царевично брашно
½ супена лъжица лимонов сок
½ пакетче ванилия
няколко капки розова или червена сладкарска боя
6-7 супени лъжици сладко от малини (можете да го замените с мармалад от ягоди в краен случай)
150 милилитра сметана, разбита до мека пяна 

Загрейте предварително фурната до 140 градуса.
Разбийте белтъците на пяна, добавете половината пудра захар и продължете да биете още няколко минути.
Прибавете останалата захар, царевичното брашно, лимоновия сок и ванилията. Разбивайте сместа до получаването на гладка кремообразна маса, подобна на пяна за бръснене.Разделете микса на две части и оцветете едната със сладкарската боя. Подгответе огнеупорна тава, покрита с пергаментова хартия за печене и поръсете съвсем леко с олио.
Изсипете първата част от сместа в шприц с гладък накрайник и направете малки гладки целувчици в тавата (с диаметър от около 2 сантиметра). Оставяйте достатъчно разстояние между тях, за да не залепнат при печенето.Повторете същото и с втората част от белтъчената смес.
Печете около 30 минути или до втвърдяване на външната част, но без да има потъмняване.
Изключете фурната, но я отворете леко и оставете целувките да изстиват вътре. След пълното изстиване на сладките, внимателно ги отстранете от хартията.
Намажете белите целувки с малко сметана, а розовите - с тънък слой сладко, и залепете една за друга. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft