2 белтъка
75 грама пудра захар
½ супена лъжица царевично брашно
½ супена лъжица лимонов сок
½ пакетче ванилия
няколко капки розова или червена сладкарска боя
6-7 супени лъжици сладко от малини (можете да го замените с мармалад от ягоди в краен случай)
150 милилитра сметана, разбита до мека пяна
Загрейте предварително фурната до 140 градуса.
Разбийте белтъците на пяна, добавете половината пудра захар и продължете да биете още няколко минути.
Прибавете останалата захар, царевичното брашно, лимоновия сок и ванилията. Разбивайте сместа до получаването на гладка кремообразна маса, подобна на пяна за бръснене.Разделете микса на две части и оцветете едната със сладкарската боя. Подгответе огнеупорна тава, покрита с пергаментова хартия за печене и поръсете съвсем леко с олио.
Изсипете първата част от сместа в шприц с гладък накрайник и направете малки гладки целувчици в тавата (с диаметър от около 2 сантиметра). Оставяйте достатъчно разстояние между тях, за да не залепнат при печенето.Повторете същото и с втората част от белтъчената смес.
Печете около 30 минути или до втвърдяване на външната част, но без да има потъмняване.
Изключете фурната, но я отворете леко и оставете целувките да изстиват вътре. След пълното изстиване на сладките, внимателно ги отстранете от хартията.
Намажете белите целувки с малко сметана, а розовите - с тънък слой сладко, и залепете една за друга.