Малиново реване

вход през zajenata.bg
Малиново реване
admin
Добавена от: admin
5359
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. пресято брашно
1 пакетче ванилин
1 ч. л. масло за намазване на тавата
1 ч. л. брашно за поръсване на тавата
500 г пресни или замразени малини или ягоди или сок от 2 компота
4-5 с. л. захар за сиропа
 плодове от сладко или пресни плодове и изцедено кисело мляко за гарниране

Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят, прибавя се киселото мляко и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква добре и се изсипва да се пече в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Пече се на 180° С, докато порозовее и клечка за зъби забодена в центъра на сладкиша излезе суха.
Реването се оставя да поизстине, набожда се с вилица и се залива със сироп.
Сиропът се приготвя, като пресните или размразени на стайна температура плодове се претриват през сито и полученият сок се смесва със захарта и 100 мл вода. Ако се използва сок от компот, няма нужда от прибавяне на захар и вода.
Реването се разрязва и се гарнира с целите плодове и цеденото кисело мляко, разбъркано с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft