7 Януари 2014
71770
Снимков материал: pixabay.com
Едно от най-големите предизвикателства в кухнята е да приготвим риба , която има много и тънки, остри кости. Има една малка кулинарна тайна за приготвяна на риба, с която ще ви помогне да се справите с нелеката задача, както и да я направите по-вкусна.
Този номер е чудесен за малки риби като каракуда, платика, червеноперка и други, които имат малки кости. Не се налага да ги препържвате, за да не усещате костиците им, защото това увеличава рисковете за здравето. Наместо това, изчистете рибата и с остър нож направете разрези по цялата й дължина, без да засягате гръбнака. В образувалите се отвори сложете нарязан на шайби лук, дафинов лист и други подправки по желание. Загрейте добре олиото и изпържете за съвсем кратко време всяка овкусена риба.
Така тя ще стане по-полезна, по-ароматна и вкусна, а освен това, няма да има кости. А ако се чудите къде са отишли, те просто са се стопили от горещото масло или са омекнали така, че да не се усещат изобщо, докато сдъвквате рибата.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари