Малка здравословна кулинарна тайна за приготвяне на риба, така че да не се усещат костите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Малка здравословна кулинарна тайна за приготвяне на риба, така че да не се усещат костите
71770
Снимков материал: pixabay.com
Малка здравословна кулинарна тайна за приготвяне на риба, така че да не се усещат костите

Едно от най-големите предизвикателства в кухнята е да приготвим риба , която има много и тънки, остри кости. Има една малка  кулинарна тайна за приготвяна на риба, с която ще ви помогне да се справите с нелеката задача, както и да я направите по-вкусна.

Този номер е чудесен за малки риби като каракуда, платика, червеноперка и други, които имат малки кости. Не се налага да ги препържвате, за да не усещате костиците им, защото това увеличава рисковете за здравето. Наместо това, изчистете рибата и с остър нож направете разрези по цялата й дължина, без да засягате гръбнака. В образувалите се отвори сложете нарязан на шайби лук, дафинов лист и други подправки по желание. Загрейте добре олиото и изпържете за съвсем кратко време всяка овкусена риба.

Така тя ще стане по-полезна, по-ароматна и вкусна, а освен това, няма да има кости. А ако се чудите къде са отишли, те просто са се стопили от горещото масло или са омекнали така, че да не се усещат изобщо, докато сдъвквате рибата.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft