Ако досега все не сте били доволни от сочността на кюфтетата, време е да ви научим на една малка тайна, с която просто няма как да не се получат перфектни. Тези перфектни кюфтенца са сочни отвътре и хрупкави отвън - неустоимо съчетание, което буквално те разтапя от удоволствие.
Най-сочните и крехки кюфтенца:
Продукти:
900 гр.кайма
2-3 глави лук
6 филии хляб
100 мл прясно мляко
300 мл доматен сок
сол, черен пипер на вкус
чесън и червен пипер
Начин на приготвяне:
Залейте филиите хляб с мляко или пък сметана и ги оставете малко, за да се напоят хубаво с течността. После изипете сместа в блкендера, добавете лук и пуснете уреда.
Добавете към готовата смес каймата, сол, черен пипер на вкус, както и всякакви други подправки, които обичате.
След това изсипете доматеното пюре към вече направената смес.
След това оформете кюфтенцата, без да ги правите прекалено големи. Бутнете ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Нека се пекат около 30-35 минутки.
Бон апети!