Търсенето на подходящ метод за намаляване на теглото би могло да изглежда малко сложно в началото, но в действителност са нужни няколко леки промени в хранителните навици, за да се доближите до съответната цел. Представяме ви списък с трикове за заменяне на храната, които биха могли да ви помогнат да постигнете желаната фигура, без да се налага да се ограничавате в храненето.
Пуканките са съставени от...
Майонезата е богата на захар и наситени мазнини, за разлика от горчицата.
Кафявият ориз е по-здравословен от белия, заради наличието на фибри, витамини и минерали.
Кокосовото брашно е чудесен източник на фибри и протеини и има по-ниско съдържание на въглехидрати.
Двуспоровата печурка служи като перфектна нисковъглехидратна версия на хлебна питка, като заедно с това доставя същото "бургерско" изживяване.
Преработеното какао губи голяма част от своите хранителни вещества, докато непреработеното е пълно с антиоксиданти и предоставя повече ползи за организма.
Пюрето от карфиол има структура, подобна на картофеното пюре, но съдържа по-малко въглехидрати и почти никакви мазнини.
Медът е богат на витамини и минерали. Той е по-сладък и по-лесен за усвояване от рафинираната захар.
Кравето мляко съдържа много повече мазнини и захар, отколкото бадемовото или друго растително мляко.
Тиквичките са чудесен заместител на тестените изделия. Те имат по-малко калории и въглехидрати.
За разлика от галетата, овесените ядки са богати на фибри, минерали и здравословни въглехидрати.
Хималайската сол е пълна с минерали и се абсорбира по-лесно в чист вид.
Безалкохолните напитки се приготвят с изкуствени подсладители. Чаят съдържа антиоксиданти.
Пържените картофки съдържат два пъти повече калории и въглехидрати, отколкото порция моркови.
Бананите имат естествен сладък вкус и кремообразна консистенция. Освен това те не съдържат захар и нездравословни мазнини.