Печените чушки са едно от най-вкусните неща на трапезата - независимо дали ще ги панирате, използвате за салата или пък за ароматна лютеница. Но освен ако не предпочитате да ги купувате белени в буркани (а това, както знаем, не е много препоръчително заради консервантите), положително сте се сблъсквали с най-неприятната част от печенето на чушки - беленето им!
Освен, че отнема време, то е трудоемко, цапа ръцете и всичко наоколо, да не говорим за случаите, когато люспата просто не иска да се "отлепи" от чушката и в резултат губим половината от печената чушка.
С нашия трик за лесно белене на чушки обаче това няма да се случи.
Как се белят чушки за секунди?
Чушките се пекат както обикновено. Когато са готови, ги поставяйте в хартиен плик.
Сгънете горната част на плика и оставете да се задушават за 10 минути. След това разклатете плика. При необходимост, с помощта на ръцете, разтъркайте хартията по чушките, така че всички обелки да паднат.
Това е най-лесният начин за белене на чушки.
Задължително го тествайте и ще останете очаровани!