Макаронени гнезда с мляно месо - това е едно много задоволително ястие, което вие и вашите деца определено ще харесате. Привлича със своя изключителен вид и чудесен вкус.
съставки
юфка 7 броя
Мляно свинско месо 200 g
Говеждо месо кайма 200 g
Доматено пюре 1 супена лъжица
лук 2 броя
моркови 1 брой
домат 1 брой
чушка 1 брой
подправки на вкус
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Измийте и обелете зеленчуците. Сложете ги в месомелачка със зеленчуци и направете плънката. Посолете, добавете пипер и поръсете с любимите си подправки. Смесете всичко добре.
Вземете тиган с капак.
Налейте вода в тигана. Тя трябва да покрива гнездата наполовина. Покрийте тиганът с капак и варете на слаб огън за 15 минути след кипване
Смесете свинското и говеждото месо, запържете го. Добавете ситно нарязания лук, доматено пюре и подправки, които харесвате.
На ситно ренде настържете кашкавала
Когато гнездата сасварени, източете водата. Поставете каймата в средата на всяко гнездо и поръсете с кашкавал. Покрийте тигана с капак и го поставете отново на огъня.
Когато видите, че кашкавалът се е разтопил, можете да сервирате гнездата на масата.
Поздравления, сочните гнезда с мляно месо са готови. Приятен апетит! Споделете тази вкусна рецепта с приятелите си.