Малко кайма, кисело мляко, 1 яйце и брашно и ти да видиш каква вкусотия се получава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малко кайма, кисело мляко, 1 яйце и брашно и ти да видиш каква вкусотия се получава
Малко кайма, кисело мляко, 1 яйце и брашно и ти да видиш каква вкусотия се получава
11270
Малко кайма, кисело мляко, 1 яйце и брашно и ти да видиш каква вкусотия се получава
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича кюфтета, а кой не обича бухти ? Особено домашно приготвени. Но не всяка домакиня може да намери време и енергия за дълго и досадно бъркане с тесто и мая . Ами ако кажа, че домашно приготвените вкусотии могат да бъдат направени за 20 минути?

Тази рецепта беше споделена с мен от съквартирант от университета. Тогава бързината и лекотата на подготовка бяха ценени преди всичко. Оттогава готвя една комбинирана рецепта за цялото семейство. Прави си сочни кюфтета в плънка, е няма такава вкусотия ви казвам.

 

Съставки

Кисело мляко 500 мл

Яйце 1 бр.

Сол 0,5 ч.л.

сода 0,5 ч.л.

Пшенично брашно 200 гр

Бакпулвер 10 g

Свинска кайма 300 гр

Лук 1 бр

Черен пипер (смлян) на вкус

Слънчогледово олио на вкус

 

Подготовка

Изсипете содата за хляб в киселото мляко, разбъркайте и оставете настрана. Междувременно разбийте яйцето и солта.


След като киселото мляко започне да реагира със содата и стане пенливо, изсипете яйчената смес в него. Разбъркайте половината брашно и бакпулвера, разбъркайте и постепенно добавете останалото брашно. Замесете тестото като за палачинки


Нарежете лукът на ситно, добавете го към каймата заедно със сол и черен пипер, разбъркайте


Оформете 15-20 малки шайби от пълнежа. Загрейте растително масло в тиган, добавете няколко мини питки с тесто. Поставете топка пълнеж  кайма в центъра на всяка тортила, като я притискате леко. 


Отгоре покрийте тортилите с тесто. Покрийте тигана с капак и оставете за около 4 минути. След това запържете от другата страна още няколко минути без капак

 Можете да добавите различни подправки към каймата, за да разнообразите вкуса. След пърженето е по-добре да прехвърлите бързите кюфтета върху хартиени кърпи, така че останалата мазнина да се абсорбира.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft