Гъбите са продукти, които разкриват вкусовите си качества при комбинация с други зеленчуци. Те се пекат, задушават, пържат или варят с картофи, ориз, месо, зеленчуци. Сами по себе си за повечето хора не са толкова вкусни и апетитни на външен вид. Но днес ще ви предоставим една нова гледна точка.
Достатъчно е да добавите малко подправки и лют червен пипер към половин килограм пресни гъби и се превръщат в разкошно предястие . Докато други ги пекат с картофи, превръщайки ястието в каша със смесени вкусове, действат като истински ценител. И така, какво е необходимо за това.
Съставките
печурки 500 g
чесън 3 скилидки
магданоз 1 стрък
Балсамов оцет 2 с.л.
Соев сос 2 с.л.
Слънчогледово масло 2 с.л.
мащерка 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
лют пипер 1 щипка
подготовка
Загрейте маслото в тиган. Обелете чесъна. Смелете го. Разделете получената маса на 2 части. Поръсете една част в тигана. Добавете лютия пипер. Изчакайте чесънът леко да покафенее.
Измийте гъбите. Почистете ги. Сложете в тиган.
Изсипете балсамов оцет и соев сос. Поръсете захар и мащерка. Разбъркайте леко. Поръсете с черен пипер. Добавете сол.. Задушете за 10 минути. Докато ястието се готви, трябва непрекъснато да се разбърква.
Поръсете приготвените гъби с нарязани билки.
Тази идея за готвене ще зарадва тези, които имат малко време, и тези, които просто обичат гъбите. Ястието е еднакво вкусно както в гореща, така и в студена форма. Ако сервирате на празнична трапеза , гарнирайте с шушулка люта чушка. Идеята ще се хареса на приятелите ви. Споделете!