Малко подправки и вода – и ще получите невероятно маслинени великденски яйца
13 Април 2025
552
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Традицията да се боядисват великденски яйца за светлия празник Великден датира от дълбока древност. Яйцата във великденската кошница имат дълбоко значение и символика , така че домакините се опитват да измислят нов красив цвят или декор всяка година.
Повечето домакини не искат да използват химикали за боядисване на яйца.
Какво ще ви трябва
- 3 л вода;
- купа;
- 1 с.л.
куркума;
2 с.л. хибискус;
1 с.л. оцет.
Как се правят яйца с маслини
Трябва да смесите подправките в купа: хибискус и куркума. Разбъркайте, добавете яйцата и налейте водата. Добавете оцет към разтвора, поставете на котлона и оставете да заври. Намалете топлината, когато водата заври и гответе за 15 минути. Поставете яйцата в чиния и изчакайте да изстинат.
Какво трябва да знаете
- Използвайте само висококачествени пресни подправки; с изтекъл срок на годност няма да дадат никакви резултати.
- Не мийте яйцата преди боядисване.
- За наситен цвят трябва да държите яйцата 6-8 часа.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари