Малко подправки и вода – и ще получите невероятно маслинени великденски яйца

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малко подправки и вода – и ще получите невероятно маслинени великденски яйца
Малко подправки и вода – и ще получите невероятно маслинени великденски яйца
552
Малко подправки и вода – и ще получите невероятно маслинени великденски яйца
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Традицията да се боядисват великденски яйца за светлия празник Великден датира от дълбока древност. Яйцата във великденската кошница имат дълбоко значение и символика , така че домакините се опитват да измислят нов красив цвят или декор всяка година.

Повечето домакини не искат да използват химикали за боядисване на яйца.

Какво ще ви трябва

  • 3 л вода;
  • купа;
  • 1 с.л.
куркума;
  • 2 с.л. хибискус;
  • 1 с.л. оцет.
  • Как се правят яйца с маслини

    Трябва да смесите подправките в купа: хибискус и куркума. Разбъркайте, добавете яйцата и налейте водата. Добавете оцет към разтвора, поставете на котлона и оставете да заври. Намалете топлината, когато водата заври и гответе за 15 минути. Поставете яйцата в чиния и изчакайте да изстинат.

    Какво трябва да знаете

    • Използвайте само висококачествени пресни подправки; с изтекъл срок на годност няма да дадат никакви резултати.
    • Не мийте яйцата преди боядисване.
    • За наситен цвят трябва да държите яйцата 6-8 часа.
    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft