Малко тиквички, 4 лъжици ориз, 2 лъжици брашно и запеканката е готова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малко тиквички, 4 лъжици ориз, 2 лъжици брашно и запеканката е готова
Малко тиквички, 4 лъжици ориз, 2 лъжици брашно и запеканката е готова
33845
Малко тиквички, 4 лъжици ориз, 2 лъжици брашно и запеканката е готова
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Цялото ни семейство обожава тиквички, така че с нетърпение очакваме летния сезон. Но толкова ми е омръзнало да ги пържа с чеснов сос. Хубаво е, че фантазията ми е голяма: реших да експериментирам малко и получих тиквички на френски .

Разбира се, това е препратка към известното френско ястие. Просто технологията на готвене е много подобна. Всъщност се оказва запеканка от тиквички с ориз в нежен сос под коричка кашкавал. Няма смисъл от повече думи - трябва да опитате.

 

Съставки

Масло 100 g

Тиквички 400 g

Сол 1 ч.л.

Пшенично брашно 2 с.л.

кашкавал 150 g

Мляко 400 мл

индийско орехче 0,5 ч.л.

Ориз 4 супени лъжици

подправки на вкус

 

подготовка

Изпратете 30 г масло в горещ тиган и след това тиквичките, настъргани на едро ренде. Разбъркайте, добавете 0,5 с.л. сол и леко запържете зеленчука.


За да направите соса, разтопете още 30 грама масло на среден огън, добавете брашното и разбъркайте. Настържете кашкавала на ситно ренде и го изпратете в тенджерата с маслото и брашно. Продължете да бъркате, докато добавяте горещо мляко.


Добавете останалата сол и индийско орехче, като разбърквате енергично, докато сосът се сгъсти. 


Изпратете пържените тиквички към соса, махнете тигана от котлона. Към него добавете сварения ориз и нарязаните подправки


Намазнете тавичка за печене с 10 г масло и равномерно разпределете сместа от тиквички и ориз. 


Ситно настържете останалия кашкавал и поръсете върху чинията. Нарежете маслото и поставете отгоре. 


Загрейте фурната до 170 ° C и печете ястието за 20 минути. Кашкавалената кора трябва да стане златисто кафява. 

 Добавете подправки по ваш вкус. Можете да направите това дори на етапа на печене тиквички . Този зеленчук има склонност да абсорбира вкуса и аромата на другите храни. Френските тиквички могат да бъдат или самостоятелно ястие, или отлично гарнитура.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft