Малко хора знаят тази тайна, това е просто бомба! Сливи - консервиране за зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малко хора знаят тази тайна, това е просто бомба! Сливи - консервиране за зимата
Малко хора знаят тази тайна, това е просто бомба! Сливи - консервиране за зимата
3049
Малко хора знаят тази тайна, това е просто бомба! Сливи - консервиране за зимата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • 1,5 кг сливи
  • 1 супена лъжица. захар в буркан от 600 мл
  • вода със стайна температура

Процес на готвене:

  • Измийте сливи, набодете с игла от различни страни.
  • Напълнете бурканите със сливи, изсипете 1 с.л. захар и се налива вода при стайна температура.
  • Плътно затворете бурканите с капаци, за да предотвратите изтичане на въздух.
  • Сложете бурканите в тенджера на огъня, с капачки. Налейте вода при стайна температура до половината от бурканите.
  • Варете 15 минути. След това оставете бурканите да престоят в гореща вода за 2 часа.
  • Извадете от водата, обърнете капаците надолу и оставете да се охлади за 8-10 часа. Съхранявайте на хладно място.

Сливите са готови за зимата!

През зимата правя много вкусен сок от такива сливи:

Отворете 1 буркан сливи и изсипете в тенджера. В същия буркан се налива вода (600 мл) и се вари на котлона за 2-3 минути, добавя се захар на вкус, вари се още 2 минути и след това се охлажда.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft