Начин да запазите месото свежо до две години, дори без хладилник !
Предлагаме ви фантастичен съвет за говеждо консервирано месо, което може да издържи до две години при идеални условия.
Така запазвате месото за дълго време, а когато го използвате, то ще има страхотен вкус, сякаш сте го приготвили едва вчера.
Имаме нужда от:
(обем на буркана 500 ml)
- 1500 г говеждо месо
- 1 глава лук
- 1,5 чаени лъжички сол на 1,5 кг месо (1:1)
- зърна черен пипер
- дафинов лист
Процедура:
Нарежете телешкото на по-дебели филийки.
Снимка: YouTube
Обелете лука и го нарежете на полумесеци.
Посолете месото и разбъркайте добре с ръце.
Снимка: YouTube
Подгответе чист, сух стъклен съд.
Поставете резени лук на дъното на съда .
Добавете няколко зърна черен пипер.
След това добавете дафинов лист към буркана.
Снимка: YouTube
Накрая поставете резените месо (не до ръба).
Затворете бурканите плътно с капаци.
Поставете ги върху тава за печене.
Снимка: YouTube
Поставете в студена фурна.
Пече се 3 часа при температура 150°C.
Така изпеченото месо, затворено с капак, ще пусне собствен сок.
Оставете месото да се охлади напълно (не отваряйте капаците, когато е горещо!).
Снимка: YouTube
Приготвеното по този начин месо може да се съхранява при температура не по-висока от 10°C за период от две години.
Капаците на бурканите трябва да са плътно затворени!
В никакъв случай не трябва да влиза въздух!
Съхранявайте на сухо и хладно място.
Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!