Днес ще ви представим една необичайна баница , която бързо завладя сърцата в Интернет - пухкава, сочна и с много плънка, която е пропила напълно в нежните кори! Пухена баница с грис и кисело мляко - необичайното тук е, че плънките са две, а как точно се редуват, е описано подробно в рецептата по-долу. Побързайте да си приготвите въздушната грис-баница и няма да съжалявате:
Пухена баница с грис и кисело мляко
Продукти:
500 гр готови кори за баница
2 чаши кисело мляко
1 чаша разтопено масло (180 мл)
1 чаша + 3 с.л.
4 яйца
1 бакпулвер
500 гр. сирене
наляво
сол
Приготвяне:
Пригответе плънката с грис - чукнете в купа 2 яйца, добавете разтопеното масло и разбъркайте с тел. След това добавете гриса и бакпулвера и отново разбъркайте до еднородна смес.
Пригответе яйчената плънка - намачкайте сиренето с останалите 2 яйца, ако е необходимо, добавете и сол на вкус.
Вземете първата кора и я намажете хубаво с плънката от грис, така че да има навсякъде. Покрийте с втора кора, намажете и нея по същия начин. Покрийте с трета кора и в тесния ѝ край сложете от плънката със сирене. Навийте трите кори на руло.
Поставете рулото в предварително намазнена тавичка.
Процедирайте така и с останалите кори - трябва да получите общо 4 рула.
Отгоре намажете хубаво с остатъка от плънката, разредена с малко кисело мляко.
Пъхнете баницата да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване и докато се надуе хубаво.
Веднага щом извадите баницата от фурната, я напръскайте с вода и покрийте с кърпа, за да се задуши и омекне.
Да ви е сладко!