Мама е майсторка на мекиците - за да са хем меки, хем пухкави, хем да се топят в устата, им слага тези 3 неща:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мама е майсторка на мекиците - за да са хем меки, хем пухкави, хем да се топят в устата, им слага тези 3 неща:
Мама е майсторка на мекиците - за да са хем меки, хем пухкави, хем да се топят в устата, им слага...
125764
Източник: gotvach.bg
Мама е майсторка на мекиците - за да са хем меки, хем пухкави, хем да се топят в устата, им слага тези 3 неща:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Каква по-добра закуска в мързеливата празнична сутрин от купчина прясно изпържени, пухкави мекици ? Днес имаме специална рецепта за мекици за вас - интересното тук е, че освен традиционната жива мая се слагат още суха мая и сода. Това помага мекиците да бухнат хубаво в тигана, да са пухкави и да останат мекички и на следващия ден (ако се задържат толкова дълго).

Представяме ви разкошните мекици на мама :

Разкошните мекици на мама

Продукти:

2 яйца

250 гр.кисело мляко

250 мл прясно мляко

щипка захар

щипка сол

1 ч.л.сода бикарбонат

25 гр.прясна мая

1 к.л.суха мая

800 гр.брашно

Приготвяне:

Първо угасете содата в киселото мляко и я оставете да шупне хубаво (няколко минути). Пресейте брашното на кухненския плот и направете кладенче в средата му. Добавете всички продукти в средата и замесете меко и нелепящо тесто.

Прехвърлете тестото в голяма купа, завийте с памучна кърпа и оставете за 1-2 часа да втаса. Загрейте тигана с олио. Намажете ръцете с мазнина и късайте големи парчета тесто. Разтеглете тестото внимателно, за да не се скъса и да не стане прекалено тънко.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft