Мамалига със сирене
18 Юни 2012
31991
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200-250 г царевично брашно
1 л прясно мляко
150 г масло
100 г настъргано сирене
сол
Смесваме почти свареното мляко с 50 г масло и сол и при постоянно бъркане добавяме царевичното брашно. Варим, докато кашата се сгъсти и започне да се отделя от съда. Прибавяме настърганото сирене, изсипваме кашата в подходящ съд и заливаме с разтопено масло. Поднасяме със стерилизиран лук, чушки, краставички, кетчуп, люти чушлета, парченца солена селда, кренвирши, печено месо или сланина. Можем да нарежем изстиналата мамалига на ивички и да я изпържим в мазнина. Мамалигата става вкусна и ако я смесим с разбити яйца и настъргано сирене , след което заливаме с масло и печем във фурна.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари