Мамината баница с месо

вход през zajenata.bg
Мамината баница с месо
admin
Добавена от: admin
17041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
500 гр. кайма
1 глава ситно нарязан лук
сол, черен пипер, подправки, магданоз - на вкус, зехтин
За плънката:
2 яйца
300 мл газирана вода
100 мл кисело мляко
сол на вкус
40 мл олио

Първо в загрятия зехтин се запържва лукът, след това се добавя каймата и се пържи, докато се изпари течността от месото. Подправя се на вкус. Редят се кори в правоъгълна тава, ръсят се с по 1 супена лъжица от изпърженото месо. Така се процедира, докато се изчерпа целият материал. 
Нарязва се на кубчета. 
В купа се разбиват яйцата, добавят се олиото, киселото мляко и газираната вода, както и сол на вкус. С тази смес се залива баницата. 
Оставя се да престои 5 минути, след което се пече в заграна фурна около 40 минути на 180 градуса. 
Поднася се с кисело мляко.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft