Мамините рогчета със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мамините рогчета със сирене
Мамините рогчета със сирене
admin
Добавена от: admin
69034
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 1/2 чаши (500 гр) брашно

1 ч.л. суха мая

щипка сол

100 мл топла вода

1 с.л. захар

1 чаша кисело мляко

3 яйца

2 жълтъка

2 пакетчета масло (226 гр.), на стайна температура, разбити добре на крем

За плънката:

 3/4 чаша меко козе сирене (или по-меко краве сирене)

В кухненски робот смесете брашното със сухата мая и солта. Ако използвате активна суха мая, разтворете я предварително в топлата вода, заедно със захарта. Щом маята започне да образува мехурчета, добавете я към брашното. Прибавете яйцата, жълтъците и киселото мляко. Бъркайте всичко в робота с приставките за тесто, докато се получи меко и гладко тесто. Оформете го на топка, намажете го с олио и прехвърлете в чиста купа. Покрийте я с прозрачно фолио и оставете да втасва за около час, докато удвои обема си.

Премесете втасалото тесто няколко пъти, след което го разделете на 8 равни части. Оформете ги на топки. Върху набрашнен плот разточете първата топка на кръгъл диск с диаметър около 38 см. С четка нанесете отгоре пласт от разбитото масло. Повторете с останалите тестени топки, като поставяте всеки нов тестен диск върху предния. Последния тестен диск не мажете с масло. С точилката изтънете още малко натрупаните дискове.

С остър нож нарежете тестото на 16 триъгълника, започвайки от центъра. Върху всеки триъгълник сложете лъжичка от сиренето и завийте на кифличка, започвайки от външната страна. Подпъхнете връхчето отдолу, за да не се разтвори при печенето Поставете готовите кифлички върху покрита с хартия за печене тавичка. Може да намажете отгоре с разбит белтък и да поръсите със сусам, ако желаете. Оставете кифличките да втасат отново за около 15-20 минути, покрити с кухненска кърпа. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.

Изпечете кифличките за 15-17 минути, в зависимост от фурната и големината на кифличките, докато добият златисто-кафяв цвят. Оставете ги да се охладят в тавата 10-тина минути, извадете ги върху решетка за да изстинат още малко, преди да поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft