В кухненски робот смесете брашното със сухата мая и солта. Ако използвате активна суха мая, разтворете я предварително в топлата вода, заедно със захарта. Щом маята започне да образува мехурчета, добавете я към брашното. Прибавете яйцата, жълтъците и киселото мляко. Бъркайте всичко в робота с приставките за тесто, докато се получи меко и гладко тесто. Оформете го на топка, намажете го с олио и прехвърлете в чиста купа. Покрийте я с прозрачно фолио и оставете да втасва за около час, докато удвои обема си.
Премесете втасалото тесто няколко пъти, след което го разделете на 8 равни части. Оформете ги на топки. Върху набрашнен плот разточете първата топка на кръгъл диск с диаметър около 38 см. С четка нанесете отгоре пласт от разбитото масло. Повторете с останалите тестени топки, като поставяте всеки нов тестен диск върху предния. Последния тестен диск не мажете с масло. С точилката изтънете още малко натрупаните дискове.
С остър нож нарежете тестото на 16 триъгълника, започвайки от центъра. Върху всеки триъгълник сложете лъжичка от сиренето и завийте на кифличка, започвайки от външната страна. Подпъхнете връхчето отдолу, за да не се разтвори при печенето Поставете готовите кифлички върху покрита с хартия за печене тавичка. Може да намажете отгоре с разбит белтък и да поръсите със сусам, ако желаете. Оставете кифличките да втасат отново за около 15-20 минути, покрити с кухненска кърпа. Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
Изпечете кифличките за 15-17 минути, в зависимост от фурната и големината на кифличките, докато добият златисто-кафяв цвят. Оставете ги да се охладят в тавата 10-тина минути, извадете ги върху решетка за да изстинат още малко, преди да поднесете.