Маминият сладкиш - точно така фигурира в готварския ми тефтер от години! Не знам дали е заради носталгията от времето, когато мама ни го приготвяше, но досега по-вкусен не съм опитвала никъде!
Бърз и лесен, приготвя се със съставки, които вече имате в кухнята. Ядките и ябълките му придават необикновен аромат и вкус, които напомнят за топла майчина прегръдка...
Ето какво ви трябва:
Маминият сладкиш
Продукти:
- 4 яйца
- 200 ml прясно мляко
- 200 g захар
- 100 ml разтопено масло
- 350 g брашно
- 10 g бакпулвер
- 4 ябълки, нарязани на кубчета
- 80 g черен шоколад, нарязан на ситно
- 150 g орехи, нарязани на ситно
- форма 22x28 cm
* Пече се на 180°C / 30 минути
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до плътна пяна, след което добавете маслото, млякото, брашното и бакпулвера.
Снимка: YouTube
Разбийте с миксер.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Изсипете сместа в застлана с хартия за печене форма и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете да изстине, след което поръсете сладкиша с пудра захар.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube