Манакиш - арабски хляб със зехтин и заатар

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Манакиш - арабски хляб със зехтин и заатар
Манакиш - арабски хляб със зехтин и заатар
admin
Добавена от: admin
18673
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

готово тесто за хляб - приготвено от брашно, мая, наполовина вода и наполовина мляко и сол
заатар *
зехтин

* Заатар е арабски микс от подправки, който включва смляна чубрица, кориандър, кимион, ким; сол; смлени семена от анасон и резене; сумак; натрошени фъстъци и леблебия; сусам. Купува се като готов продукт от арабските магазини

Втасалото тесто се разтяга на тънко по намазаното със зехтин дъно на тавата. Заатарът се смесва със зехтин до получаването на по-рядка кашичка. Намазваме тестото отгоре обилно с получената смес и оставяме да втаса повторно, но съвсем за кратко (за не повече от 15-20 мин.). Втасалите питки печем в предварително загрята на 180С фурна за около 15 мин. Не трябва да се препича!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft