Сърцето е един от органите, който най-лесно страда от нездравословния начин на живот, който водим. Липсата на движение, стресът, некачествената и мазна храна, токсините, холестеролът...
Разбира се, има стотици съвременни медикаменти за целта, но хората днес все по-често се обръщат и към средствата от народната медицина за грижа за сърцето . Има една рецепта за здраво сърце , която е изпитана през годините. Тя е създадена от монахиня през 13-ти век, която се възползвала от силите на природата, за да направи нещо ефикасно, което обаче е било забравено до днес. За изпълнението на Манастирската рецепта за укрепване на сърцето ще ви трябват:
Манастирска рецепта с магданоз и вино за здраво сърце
Продукти:
магданоз – 10 бр. стъбла без корен
домашно вино – 1 л – бяло или червено
домашен мед – 300 г
винен оцет – 2 с.л.
Приготвяне:
Слагате в тенджера домашното вино, добавяте магданоза. Сипвате винения оцет и оставяте да ври десет минути. После добавяте меда и оставяте още четири минути. След това ще се получи тази чудотворна напитка за здраво сърце.
Трябва само да я прецедите, докато е топла. Сипете я в стъклена бутилка или шише, което преди това сте изчистили добре с алкохол. Пийте по една чаша от напитката вечер преди да си легнете, докато количеството се изчерпи.
Природният лек укрепва стените на кръвоносните съдове и се грижи за сърдечното здраве. Тази страхотна и полезна рецепта е била забравена за около 800 години, но е била пазена, ето защо сега отново излиза на преден план. Рецептата е открива в манастира, който е обитавала монахинята.
Не се учудвайте, че в нея се съдържа вино. Открай време се знае, че чаша вино е полезна за сърцето. Разбира се, не трябва да прекалявате с алкохолната напитка. Магданозът пък се полза при високо кръвно. Медът е познат със своите множество полезни свойства, които са с благоприятно действие при редица здравословни проблеми, ако се приема в разумни количества.
Приготвяйки си това лекарство, то ще укрепи имунната ви система и ще ви предпази от много проблеми и болести. Според проучване, ако приемате напитката няколко пъти годишно, рискът от инфаркт става минимален, дори изчезва.