Манастирски гювеч

вход през zajenata.bg
Манастирски гювеч
admin
Добавена от: admin
23387
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско месо
1-2 ч. л. червен пипер
7-8 с. л. олио
1 в. ч. бяло вино
1/2 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1-2 домата
100 г обезкостени черни маслини
250-300 г печурки
1 връзка магданоз 

Месото се нарязва на късове, лукът – наситно. Задушават се в тенджера с 2-3 с. л. олио.

Подправят се с червен пипер и се посоляват на вкус. Наливат се бялото вино и малко вода.

На дъното на глинен гювеч се слагат няколко лъжици олио и се сипват нарязаните гъби и чушки.

Добавят се задушените месо и лук и се покрива с нарязаните на филийки домати. Подправя се с останалото олио и сол на вкус.

Сипват се оризът и маслините, налива се вода и се подправя с червен пипер и магданоз. Похлупва се и се пече във фурна около 1 час и 30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft