риба 1.500 кг
растително масло 150 мл (3/4 чаена чаша)
кромид лук 200 г (2-3 глави)
домати 0.500 кг (6-7 бр.)
гъби 200 г (1 чаена чаша)
пиперки 250 г (4-5 бр.)
ориз 150 г (3/4 чаена чаша)
магданоз 1/2 връзка и сол на вкус
Рибата, след като се почисти и измие, се нарязва на порции, посолява се и се запържва леко в мазнината. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук, а след това се прибавят последователно и се задушават до омекване половината домати, нарязани на ситно, пиперките, нарязани на кубчета, гъбите, нарязани на ивички, и оризът. Сместа се залива с топла вода или бульон, посолява се и се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат рибите и се прибавят останалите домати, нарязани на колелца.
Ястието се пече във фурна, докато остане на мазнина. Преди поднасянето се поръсва със ситно нарязания магданоз.