
Разбийте конфитюра и захарта с миксер, за да се получи еднородна маса, разредете я с вода, добавете канела, кора от лимон и портокал, портокаловия сок, ядките, стафидите и бавно, с разбъркване, добавете брашното, смесено със содата и бакпулвера. Объркайте добре сместа и я изсипете в тефлонова тава. Сместа не трябва да бъде прекалено гъста (трябва да може лесно, с мокра ръка, за да се изравни повърхността, така че да бъде гладка). Поставете сладкиша в загрята на умерен огън фурна. Печете за около 25-30 минути. Проверете готовността с дървена клечица. След като фурната се изключи, оставете сладкиша вътре още няколко минути. Още топъл, го намажете 3 супени лъжици разтопен мармалад от кайсии, а върху него поставете шоколадова глазура (разтопен шоколад). Може и просто да поръсите с пудра захар!