Мандраджийски бъркан тутманик
10 Януари 2016
85083
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Оставете маслото на стайна температура, докато омекне, след което го разбийте на пухкав крем и при непрекъснато бъркане добавете едно по едно яйцата. След това прибавете натрошеното сирене, солта, киселото мляко с угасената в него сода и брашното. Получената смес изсипете в намазана с масло и поръсена с галета тавичка. Печете в силна фурна около 20 мин., или докато повърхността добре се зачерви. След като го извадите от фурната, поръсете тутманика с настърган кашкавал. За разкош може да го поръсите и със сусам преди печенето. Приятен апетит!
Автор: lakomnik.bg
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари