Манник - мек и ароматен кекс
7 Февруари 2015
15492
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сметаната се смесва с гриса и се оставя за 1 час.
Яйцата се разбиват със захарта.
Добавя се грисът със заквасената сметана и сместа се разбърква добре.
Добавят се бакпулверът и брашното и се бърка до средно гъсто кексово тесто.
Сместа се изсипва в намазнена форма (диаметър 24-26 см), поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Печете за около 40-50 минути.
За да проверите дали манникът е готов, пробвайте със суха клечица - трябва да излезе суха.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари