Пилешкото месо е най-популярното и достъпно месо. Защо просто не го сготвим! Феновете на пилето лесно могат да намерят на нашия сайт пилешко месо със сини сливи и ябълки, в кисело мляко, кока-кола, със зеленчуци и какво ли още не
Изглежда, че изненадата с нещо ново вече не е възможно. Но изглежда само на пръв поглед! Достатъчно е да добавите малко въображение към познати продукти, открили напълно нов вкус и аромат.
Как да си направим пилешки бутчета във фурната
Днес ще се опитаме да изпечем пилешки бутчета с подправки и ... естествено какао. За да бъда честни, пилето с какао е просто умопомрачителна комбинация от аромати. Може би малко странно ви звучи, но определено си заслужава да опитате.
СЪСТАВКИТЕ
700 г пилешки бутчета
1 морков
200 г заквасена сметана
100 гр.
2 ч.л. какао на прах
1 ч.л. канела
80 г кашаквал
0,5 ч.л. смлян червен пипер
сол на вкус
ПОДГОТОВКА
Пригответе си пилешки бутчета
Смесете заквасена сметана, какао, канела, черен пипер, сол.
Намажете пилешките бутчета с получения сос и оставете за 20 минути.
След това сложете в тава за печене и изсипете сметаната. Добавете морковите, нарязани на тънки кръгчета, и солта. Поставете във фурна, предварително загрята до 190 градуса за 20 минути. След това извадете формата от фурната, обърнете бутчета, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 10-15 минути.
Вкусни пилешки бутчета са готови.
Приятен апетит!
Всеки готвач има собствен тестван от времето набор от билки и подправки, които могат най-добре да разкрият вкуса на пилешкото месо. Така, че може да добавите каквото прецените по ваш вкус