Марината за телешко месо
22 Декември 2011
86721
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 гр. вино , желателно е червено
100 гр. вода
1 чаена лъжичка червен пипер
2 ч.л. мед
3 ч.л. соев сос
сол и черен пипер
Всички продукти се разбъркват докато се разтопи медът и се залива месото. Оставя се да се маринова - колкото по-дълго, толкова по-добре. Маринованото месо се глазира леко в тиган и после се нарежда в тавичка и се пече .Останалата марината се сгъстява и с получения сос се заливат изпечените парчета месо.
Маринатата може да се използва и за друг вид месо - агнешко, свинско, пилешко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари