Кой не обича да яде вкусно, ароматно и сочно свинско месце ! Говори се, че дори Сталин има любима рецепта за марината за това ястие - сухо бяло вино, смесено с кисело мляко. Маринатата е добра, защото всяка от съставките изпълнява ролята си - виното омекотява месото , а киселото мляко я прави много сочна и мека
съставки
свинско месо 1 кг
кисело мляко 500 ml
Бяло сухо вино 400 ml
лук 2 броя
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Нарежете свинското месо на средно големи парчета и лука на пръстени. Смесете ги с виното. Оставете месото да се маринова за 4-6 часа.
Един час, преди да бъде готов, изсипете киселото мляко в размер на 500 мл на 1 кг месо.
Преди приготвяне посолете и поръсете с черен пипер.
Сервирайте с пикантен доматен сос, пресни зеленчуци или други любими ястия . Не забравяйте да споделите с нас резултата в коментарите!