Марината от 2 съставки за свинско месо- става толкова крехко и сочно, че вече няма да го приготвяте по друг начин

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Марината от 2 съставки за свинско месо- става толкова крехко и сочно, че вече няма да го приготвяте по друг начин
Марината от 2 съставки за свинско месо- става толкова крехко и сочно, че вече няма да го...
20294
Марината от 2 съставки за свинско месо- става толкова крехко и сочно, че вече няма да го приготвяте по друг начин
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кой не обича да яде вкусно, ароматно и сочно свинско месце ! Говори се, че дори Сталин има любима рецепта за марината за това ястие - сухо бяло вино, смесено с кисело мляко. Маринатата е добра, защото всяка от съставките изпълнява ролята си - виното омекотява месото , а киселото мляко я прави много сочна и мека

 

съставки

свинско месо 1 кг

кисело мляко 500 ml

Бяло сухо вино 400 ml

лук 2 броя

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

 

подготовка

Нарежете свинското месо на средно големи парчета и лука на пръстени. Смесете ги с виното. Оставете месото да се маринова за 4-6 часа.

марината за свинско месо
Един час, преди да бъде готов, изсипете киселото мляко в размер на 500 мл на 1 кг месо. 

марината за свинско месо
Преди приготвяне посолете и поръсете с черен пипер.

Сервирайте с пикантен доматен сос, пресни зеленчуци или други любими ястия  . Не забравяйте да споделите с нас резултата в коментарите!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft