Марината, с която месото става 2 пъти по-бързо от обикновено
15 Юни 2021
35239
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Маринатата помага месото да стане още по-ароматно, сочно и вкусно. Младото месо ще бъде достатъчно, за да го задържите за няколко часа, но старото ще се нуждае от поне 6 часа.
Въпреки че както младото, така и старото месо могат да се оставят в маринатата за ден или дори два. Това ще го направи още по-сочно и ароматно. При продължително мариноване месото трябва да се съхранява в хладилник или друго хладно място.
БЪРЗА РЕЦЕПТА НА МАРИНАТА
Прекрасна марината , благодарение на която месото ще бъде сочно и нежно и ще се готви 2 пъти по-бързо от обикновено. Достатъчно е да го прекарате само 40 минути.
Съставки:
- свинско месо - 2 кг
- лук - 750гр
- черен пипер (смлян) - 1 ч.л.
- кориандър - 1 ч.л.
- сол на вкус
- слънчогледово олио - 150-200 мл
Рецепта за проста и бърза марината за барбекю:
- Вземете емайлиран съд и изсипете растително масло в него.
- Добавете подправки и сол.
- Обелете лука и го нарежете на четвъртинки. Нарежете най-малкия лук, посолете и изцедете сока от него. Добавете целия лук и луковия сок към маринатата.
- Нарежете свинския врат на големи парчета, ако вземете агнешко, по-добре е да режете по-малки парчета.
- Оставете месото за 40 минути.
- Поставете маринованото месо на шиш, редувайки го с лука. Сега можете да печете.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари