Марината, с която месото става 2 пъти по-бързо от обикновено

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Марината, с която месото става 2 пъти по-бързо от обикновено
Марината, с която месото става 2 пъти по-бързо от обикновено
35239
Марината, с която месото става 2 пъти по-бързо от обикновено
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Маринатата помага месото да стане още по-ароматно, сочно и вкусно. Младото месо ще бъде достатъчно, за да го задържите за няколко часа, но старото ще се нуждае от поне 6 часа.

Въпреки че както младото, така и старото месо могат да се оставят в маринатата за ден или дори два. Това ще го направи още по-сочно и ароматно. При продължително мариноване месото трябва да се съхранява в хладилник или друго хладно място.

 БЪРЗА РЕЦЕПТА НА МАРИНАТА

Прекрасна марината  , благодарение на която  месото ще бъде сочно и нежно  и ще се готви 2 пъти по-бързо от обикновено. Достатъчно е да го прекарате само 40 минути.

Съставки:

  • свинско месо - 2 кг
  • лук - 750гр
  • черен пипер (смлян) - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • сол на вкус
  • слънчогледово олио - 150-200 мл

Рецепта за проста и бърза марината за барбекю:

  • Вземете емайлиран съд и изсипете растително масло в него.
  • Добавете подправки и сол.
  • Обелете лука и го нарежете на четвъртинки. Нарежете най-малкия лук, посолете и изцедете сока от него. Добавете целия лук и луковия сок към маринатата.
  • Нарежете свинския врат на големи парчета, ако вземете агнешко, по-добре е да режете по-малки парчета.
  • Оставете месото за 40 минути.
  • Поставете маринованото месо на шиш, редувайки го с лука. Сега можете да печете.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft