Мариновам така всякакви зеленчуци - туршийката винаги става разкошна! Слагаш всичко в буркана,...
29 Август 2016
656840
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всяка домакиня си знае най-добре какво да сложи в бурканите с туршия, но безспорно най-важният елемент на всяка туршия е маринатата! Днес ще ви дадем една универсална рецепта за марината за всякакви зеленчуци - стават пикантни и леко хрупкави!
Продукти:
1 л вода
1/2 чаша захар
1 с.л. сол
70 мл оцет
Приготвяне:
- Измитите зеленчуци се подреждат по бурканите, заливат се вряща вода, покриват се с капак и се оставят да се охладят. След това водата от бурканите се излива в тенджера, кипва се отново и се налива в бурканите, след което се затварят със стерилизирани капаци.
- След като водата се охлади, тя се прецежда и в нея се разтварят солта и захарта.
Маринатата се оставя да заври, добавя се 9%-ният оцет. Горещата марината отново се излива върху зеленчуците и бурканите се затварят плътно със стерилизираните капаци.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари