Маринован фазан на грил
18 Януари 2012
17344
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. фазан
100 мл олио
2 ч.л. бял винен оцет
1 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. лук, настърган
100 мл сухо бяло вино
2 ч.л. Уорчестър сос
1 ч.л. Табаско (или друг подобен лютив сос)
сол, черен пипер
чесън
Парчетата фазан се мариноват в смес от всички продукти 3 часа или 1 нощ, като се обръщат 2-3 пъти през това време. Ако фазанът не е много млад, може да се задуши в маринатата за около 30 минути. Махат се парчетата фазан от маринатата и се разполагат върху скара на около 3-5 см над жарта. Парчетата се пекат, като често се мажат с четка с маринатата, в която са стояли.
Вместо на жар, може да се изпече във фурна с маринатата под фолио, като в края на печенето фолиото се маха.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари