Маринована бамя

вход през zajenata.bg
Маринована бамя
admin
Добавена от: admin
45988
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 1 буркан от 800 мл:
бамя - около 350-400 гр., (най-добре по-дребна, свежо-зелена)
60-80 г. оцет
1 равна супена лъжица сол
2 равни супени лъжици захар (или 1 с.л., тогава не сладни)
няколко зърна черен пипер
няколко скилидки чесън
няколко стръка целина или магданоз 
аспирин
(натриев бензоат) - по 1 на буркан

Оцетът, солта, захарта и други подправки (ако използвате такива) се поставят на дъното на буркана. Той се накланя леко и в него се нареждат бамите, като ги уплътнявате добре с притискане. Между тях може да се поставят още скилидки чесън, а най-отгоре се поставят зелените листа - целина, магданоз. Накрая се добавя аспиринът (или натриевият бензоат) да се прибави. Бурканите се запечатват с метален капак и поставят на сянка; обръщат се два пъти на ден, или само разклаща буркана. След 5-6 дни туршията е готова. Ако са за зимнина се прибират на студено място.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft