Маринована сьомга

вход през zajenata.bg
Маринована сьомга
admin
Добавена от: admin
9677
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

филе от сьомга - 1 килограм или повече (според порциите)
резенчета портокал
За маринатата:
3 чаши бял винен оцет
2 чаши вода
1.5 чаши захар
5 с.л. черен пипер на зърна
1 чаша семе от кориандър
4 с.л. сол
1/4 чаша сушен копър или 1/2 чаша ситно нарязан пресен копър

Ако филето има кожа, отстранете я. Нарежете рибата на хапки. Разтворете сол в съд с вода, докато водата се оцвети (трябва да се получи силен бульон). Потопете сьомгата в бульона и поставете върху съда чиния с някаква тежест отгоре, така че да притисне рибата в течността. Киснете вътре рибата в продължение на 12-24 часа. Измийте всяко парченце под студена вода, след това оставете сьомгата да кисне в студена вода в хладилника за 3-4 часа. Пригответе маринатата от рецептата предварително, така че да е готова и изстинала напълно, когато рибата е престояла в хладилника: смесете всички съставки за маринатата, оставете ги да заврат и оставете да поврат 10 минути. Подредете сьомгата на пластове в буркани, като редувате с кръгчета портокал и част от маринатата, като приключите на 0,5 см. от ръба на буркана. Запечатайте плътно с капаците. Обърнете бурканите с капачките надолу и дръжте в хладилник за 1 седмица. Обърнете ги и оставете да почиват още 1-2 дни. След това рибата е готова за консумация. Бурканите могат да издържат в хладилника до 3-4 месеца. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft