Ако филето има кожа, отстранете я. Нарежете рибата на хапки. Разтворете сол в съд с вода, докато водата се оцвети (трябва да се получи силен бульон). Потопете сьомгата в бульона и поставете върху съда чиния с някаква тежест отгоре, така че да притисне рибата в течността. Киснете вътре рибата в продължение на 12-24 часа. Измийте всяко парченце под студена вода, след това оставете сьомгата да кисне в студена вода в хладилника за 3-4 часа. Пригответе маринатата от рецептата предварително, така че да е готова и изстинала напълно, когато рибата е престояла в хладилника: смесете всички съставки за маринатата, оставете ги да заврат и оставете да поврат 10 минути. Подредете сьомгата на пластове в буркани, като редувате с кръгчета портокал и част от маринатата, като приключите на 0,5 см. от ръба на буркана. Запечатайте плътно с капаците. Обърнете бурканите с капачките надолу и дръжте в хладилник за 1 седмица. Обърнете ги и оставете да почиват още 1-2 дни. След това рибата е готова за консумация. Бурканите могат да издържат в хладилника до 3-4 месеца.
Маринована сьомга
9 Юли 2013
9677
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари