![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
2 парчета агнешки котлети с по 8 ребра
600 гр кисело мляко
1 с.л. наситнен пресен джоджен
1 с.л. наситнен пресен копър
3 счукани скилидки чесън
1 с.л. зехтин
50 гр. хлебни трохи
Смесете добре киселото мляко, джоджена, копъра и чесъна в плитък съд, подправете ги със сол и черен пипер. Прехвърлете 1/4 от сместа в малка купа, покрийте я и я внесете в хладилника – може да я поднесете като сос-дип. В останалата млечна смес поставете месото и добре го оваляйте. Захлупете съда и го дръжте в хладилника 24 часа. След това загрейте фурната до 200 градуса. Сложете в тава котлетите успоредно един до друг, така че ребрата им да са едно срещу друго и да се кръстосат. Печете 20-30 мин. Извадете от тавата, поставете върху дъска, покрийте с фолио и я оставете около 10 мин. През това време сгорещете зехтина в тиган и изпържете трохите до златисто. Подправете ги със сол и поръсете с тях агнешкото. Поднесете го веднага заедно с дипа и запечени на фурна картофки.