Мариновани гъби
22 Декември 2011
9585
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
гъби - 3 кг пачи крак, симитка, манатарка
сол - 1/2 ч.л.
оцет - 1 к.ч.
мазнина - 1 с.л. растителна
черен пипер - 3-4 зърна
дафинов лист - 1 брой
бахар - 2-3 зърна
Гъбите се почистват и измиват старателно, след което се пускат във вряща вода за 10-тина минути.
Омекналите гъби се отцеждат, нарязват на парчета и се слагат в буркани (800 мл), в които предварително са сложени 1 дафинов лист, по 3-4 зърна черен пипер, зърна бахар, солта, растителното масло и 1 кафена чашка оцет.
Бурканите се доливат с вода, затварят се с капачки и се стерилизират в продължение на 1 час (след завирането на водата).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари