1.5 кг пилешки крилца
60 г масло
2-3 с.л. сос Табаско
1 с.л. оцет
1/4 ч.л. лют червен пипер (кайен или друг)
по 1 ч.л. сладък червен пипер и сол, 1/2 ч.л. чесън на прах
За сос от синьо сирене:
250 г майонеза
200 г заквасена сметана
60 г натрошено синьо сирене
1/2 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. Сос Уорчестър
1/3 ч.л. чесън на прах, по 1/2 ч.л. сол и черен пипер
Маслото се разтопява и се смесва с останалите продукти за маринатата. Крилцата се разрязват на две и се измиват, подсушават се и се поставят в голяма купа. Заливат се с маринатата и се оставят за 2 часа или повече в хладилника. Тава за печене се покрива с алуминиево фолио и се изсипват се крилцата. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С около 45-60 минути. По желание се прави нова марината и с нея се мажат крилцата по време на печенето. Сервират се със сос от синьо сирене и сурови, нарязани на ивички целина и моркови.
Сос от синьо сирене: Всички продуктите се смесват в купа. Разбъркват се добре с тел. Купата се покрива и се оставя в хладилника за 24 часа.