Съставките
патладжан 17 бр.
моркови 250 грама
чушки 2 бр.
праз-лук 150 грама
чесън 5 скилидки
Червен пипер
Хмел на вкус
копър
кориандър
вода 2 л
сол 3 супени лъжици
захар 1 супена лъжица
оцет 1 супена лъжица
кориандър на вкус
черен пипер (грахчета) 4 бр.
Тиквички и патладжан - истинските хитове на всяко лято, без тяхно участие ястието не може да е същото. Те се сервират под формата на рула, лодки, кошници и дори пирамиди. Патладжаните и тиквичките сами по себе си имат вкус, така че те просто могат да бъдат поръсени с любимите ви подправки и току-що изпратени на скара, тогава ще получите отлична здравословна храна
Днес ще споделим с вас една от най-успешните рецепти за готвене през летния сезон. Маринован пълнен патладжан с моркови, чушки и праз - истинска божествена наслада за всяка домакиня. Това ястие може да се консумира дори за отслабване и от вегетарианци, тъй като включва само зеленчуци и подправки. Не бъдете мързеливи, гответе с нас!
Подготовка
Измийте патладжаните и ги почистете от стъблата. В центъра на всеки патладжан направете надлъжен разрез.
Поставете патладжана във вряла вода за 5 минути. Когато стане мек, преместете на наклонената повърхност под пресата, за да се отървете от излишната течност.
Междувременно подгответе останалите зеленчуци: измийте и нарежете морковите, лука, чушките и празата. Нарежете ги на тънки ивици. Обелете скилидките чесън и ги пресовайте
За да направите марината, сварете 2 литра вода, добавете сол, захар, оцет, дафинов лист и черен пипер.
Запържете лука в тиган със слънчогледово олио до златисто, добавете семена от кориандър, след това поставете чушките в тигана, разбъркайте добре всичко.
Добавете и останалите зеленчуци в тигана. Разбъркайте съставките и махнете от котлона. Оставете зеленчуците да се охладят.
Натъпкайте патладжан хубаво със зеленчуците и го поставете в голяма дълбока купа. Ако сте направили прекалено големи разрези и патладжаните не са наред, можете да ги увиете с кулинарна фолио
Залейте патладжаните с гореща марината и ги покрийте. Оставете ястието за няколко дни на топло място, след което можете да преместите в хладилника.
Нарежете ги на малки парченца и ги поставете в чиния. Това предястие със сигурност ще привлече вниманието на вашите гости. Не забравяйте да споделите тази интересна рецепта с приятелите си!