4 дебело срязани свински пържоли, с кокал
1/4 чаша сол
1/2 чаша кафява захар
сока от 1 портокал
сока от 1 лимон
1 ч.л. счукани люспички червен пипер
1 главичка кромид лук, на парченца
1 коренче (грудка) копър, нарязан на парченца
250 гр. студена вода
черен пипер на вкус
1 с.л. настъргана портокалова кора + още малко за гарниране
Пригответе маринатата: В голям съд или тенджера разбъркайте всички съставки добре. Потопете вътре пържолите и ги мариновайте за поне 24 часа - до 3 дни. Когато са готови, извадете пържолите от съда и изхвърлете маринатата.
Загрейте добре грила. Сложете отгоре пържолите и ги запечете за 1 минута. Обърнете ги и отново запечете за минута. Намалете грила на средна степен, завъртете пържолите на 90 градуса и ги запечете за 3-4 минути (така ще се образуват специфичните отпечатъци от скарата). Обърнете пържолите още веднъж и ги запечете отново 3-4 минути.
Махнете пържолите от грила и ги покрийте с алуминиево фолио. Оставете ги да почиват 5 минути и поръсете с настърганата портокалова кора, преди да сервирате!