Сигурно ще ви се стори странно да мариноваме ябълките подобно на краставичките и туршията. Е, време е да опитате - получава се цял буркан, пълен с хрупкави и сочни ябълки с вкус на мед .
Продукти за 2 кг ябълки:
- 2 кг дребни ябълки
- 3 литра вода
- 150 гр.захар
- 2 супени лъжици сол
- 150 гр.мед
- лозови листа (може и от касис)
Приготвяне:
Изплакнете ябълките и поставете в голям емайлиран съд. Смесете солта, захарта и меда с водата, оставете сместа да заври и варете 5-10 минути. Отстранете от огъня и веднага залейте с нея ябълките.
Добавете лозовите листа и листата от касис. Сложете някаква тежест върху ябълките и ги оставете да ферментират на стайна температура за около две седмици.
Поставете готовите ябълки в стерилизирани буркани. Залейте с прецедената марината и затворете бурканите.
© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/26/mochenye-yabloki-v-bankah-ochen-prostoj-retsept/?fbclid=IwAR0Z0ve-MZ1aLhoXUYrjpW8t7j_Oa9tiKmxrTE7CBn7-JfpLZJfo1tCl0Ws