Мариновано заешко
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
14438
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. заек или 1-2 бр. пилета
8 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 връзка риган
4 стръка мащерка
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. кимион (или по-малко)
1 бр. прясна люта чушка
сол
черен пипер
2 с.л. винен оцет
200 мл бяло вино
100-200 мл зехтин
Всичко, без месото, се смила в блендер, добавят се виното и зехтинът, разбърква се. Месото се разделя на порции, залива се със соса и се маринова един ден. На следващия ден месото се запържва в съвсем малко зехтин, налива му се сосът (маринатата) и се оставя да къкри 30-45 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари