(1 чаша в рецептата е от 250 мл.)
8-10 бр. пилешки крилца или 1 кг.
1 чаена лъжичка червен пипер
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. люта подправка
1 ч.л. черен пипер
1 чаена лъжичка Вегета
1-2 супени лъжици ситно настърган лук
3-4 скилидки чесън
сол
1/2 изцеден лимон
1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
Марината:
В купа сложете червения пипер, кимиона, лютия пипер, ситно настърганите лук и чесън, сол, черен пипер, Вегета, половината изцеден лимон, зехтина, ситно нарязания магданоз и накрая добавете бирата. Объркайте всичко хубаво.
В закопчаващ се плик сложете пилето и разклатете добре. Затворете плика и оставете в хладкилника за 2 часа или по-дълго, или за предпочитане през нощта.
Покрийте тавичка за печене с алуминиево фолио и отгоре подредете месото. Печете в предварително загрята фурна на 200 ° С около 30-35 минути.