Мариновано пилешко с ориз и гъби
11 Май 2014
10320
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Отделете месото от костите, а след това го изтънете с помощта на чукче за месо. В голяма купа смесете зехтина, горчицата, меда и сока от портокал. Добавете шафран, мащерка и подправете на вкус и объркайте добре.
В така приготвената марината поставете парчетата месо и оставете в хладилник да престоят най-малко четири часа.
Сварете ориза в солена вода и го отцедете.
Извадете пилешкото от маринатата и запържете в загрято олио, докато се зачерви.
В мазнината от пилето сложете гъбите и ги запържете за кратко, докато омекнат. Добавете ориза, маринатата и задушете за кратко.
Запърженото месо поднесете с приготвеното ризото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари