Мариновано свинско в мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мариновано свинско в мляко
Мариновано свинско в мляко
admin
Добавена от: admin
22561
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско месо (плешка, бут)
1.5 л. прясно мляко
600 мл. бяло, сухо вино
2 листа салвия (градински чай)
3 стръка розмарин
125 гр. масло
Черен пипер (млян)
Черен пипер (зърна)
Сол

Месото се залива в подходящ съд с бялото вино, добавят се няколко зърна черен пипер и се оставя да се маринова на студено за около 48 ч. След това се изважда от маринатата, отцежда се и се запържва от всички страни в маслото, докато добие златистокафяв цвят. Поставя се в тава, добавят се розмаринът и салвията, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с млякото. Слага се да се пече около 90 мин. на 200°С. Месото се сервира нарязано на резени. Останалият при печенето сос се сгъстява, или деглазира при необходимост и се предлага отделно, или месото се залива с него.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft