3 к.ч. олио
3 к.ч. захар
3 яйца
1 кг брашно
1 чаена лъжичка амонячна сода
1 пакетче (125 г) масло
1/2 бурканче мармалад
счукани орехови ядки за овалване (може да замените с друг вид ядки или с кокосови стърготини)
Разбийте яйцата със захарта на крем, след което постепенно добавете на тънка струйка олиото при непрекъснато бъркане. Щом се поеме от сместа, прибавете смесеното със содата брашно и продължете да бъркате с дървена лъжица, докато сместа стане на гладко тесто (продължете да месите с ръце, щом стане трудно бъркането). Разделете готовото тесто на 2 и всяка половина разточете на тънка кора. С чашка или кръгла формичка изрежете от тестото кръгчета и ги подредете на разстояние в предварително намаслена тавичка. Печете до готовност в умерена фурна. Готовите и охладени кръгчета слепете две по две с мармалада, притиснете леко, за да изскочи малко от пълнежа и оваляйте ръбчетата в натрошените ситно ядки (или кокос). Поднесете ги поръсени с пудра захар.