Мармаладени курабийки за сладка раздумка с комшийки - пръхкави, мекички и с хрупкава коричка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мармаладени курабийки за сладка раздумка с комшийки - пръхкави, мекички и с хрупкава коричка:
Мармаладени курабийки за сладка раздумка с комшийки - пръхкави, мекички и с хрупкава коричка:
16543
Източник: gotvach.bg
Мармаладени курабийки за сладка раздумка с комшийки - пръхкави, мекички и с хрупкава коричка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Курабийките са сред любимите сладки на всяко българско семейство. Със сигурност сте ги правили поне веднъж в живота си по някоя рецепта - стават лесно, много са като количество и засищат порядъчно.

Днес ви предлагаме да опитате тези ароматни мармаладени курабийки - хрупкава захарна коричка, сочна плънка и меко тесто - вълшебно съчетание и лесно изпълнение. Ето рецептата за лесни курабийки с мармалад :

Мармаладени курабийки

Продукти:

4 ч.ч.брашно

2 яйца

1 ч.ч.кисело мляко

1/2 ч.ч.разтопена свинска мас

1/2 ч.ч.олио

4 с.л.захар

1 ч.л.сода

1 пак.бакпулвер

3 ванилии

200 гр.мармалад - от твърдия, да може да се реже (ако нямате, може и с всяко по-гъсто сладко или конфитюр)

Приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията в дълбока купа. В друга купа разбийте яйцата със захарта, добавете постепенно мазнината и след това - киселото мляко с угасената в него сода. Разбийте хубаво, докато се разтвори захарта.

Изсипете течната смес при сухите съставки и омесет меко тесто. Разточете от тестото правоъгълна кора с дебелина около 0.5 см.

Нарежете на квадрати, а може и да изрежете кръгчета с чаша. В средата на курабийките сложете по парченце мармалад (лъжичка сладко) и след това навийте на руло, като притиснете хубаво краищата навътре, за да не изтича плънката. Ако сте изрязали кръгчета, съберете краищата на тестото над плънката и хубаво прищипете.

Подредете курабиите в намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) и намажете отгоре със смес от разбито яйце и малко прясно мляко. Поръсете хубаво с кристална захар и пъхнете да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 35 мин.

Щом ги извадите, още горещи поръсете с малко вода. Оставете ги за 10-тина минути да се охладят в тавата, след което прехвърлете в подходящ съд. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft